Malzemeler
8 adet Girit kabağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet iri kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet iri domates
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı dolmalık
fıstık
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 adet kesme şeker
Kuru nane
Maydanoz
Tarçın
Karabiber
Tuz
Kabakları yıkayıp tepesini
kapak şeklinde kesin. Kabuklarını hafifçe kazıyıp içlerini oyun. Bu şekilde
tuzlu suda iç malzemesini hazırlayana kadar bekletin.
İç malzemesi için; yemeklik
doğradığınız soğan, sarımsak ve dolmalık fıstıkları tencereye alıp zeytinyağı
ilave edin hafifçe kavurduktan sonra kabuğunu soyup küp küp doğradığınız
domatesleri ekleyin. 3-4 dakika çevirip pirinç, kuş üzümü ve baharatlarınızı
koyup karıştırın. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip tencerenizin kapağını kapatın
ve ocağın altını kısarak ağır ağır suyunu çektirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 15-20 dakika demlendirin.
Hazır olan kabakların
içlerini doldurup kapaklarını kapatarak tencereye dizin. Üzerine ½ su bardağı
su ve çok az zeytinyağı gezdirerek orta ateşte pişmeye bırakın. Dolmalarınız
soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder