27 Mayıs 2014 Salı

Girit Kabağı Dolması (Zeytinyağlı)



Malzemeler
8 adet Girit kabağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet iri kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet iri domates
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 adet kesme şeker
Kuru nane
Maydanoz
Tarçın
Karabiber
Tuz

Kabakları yıkayıp tepesini kapak şeklinde kesin. Kabuklarını hafifçe kazıyıp içlerini oyun. Bu şekilde tuzlu suda iç malzemesini hazırlayana kadar bekletin.
İç malzemesi için; yemeklik doğradığınız soğan, sarımsak ve dolmalık fıstıkları tencereye alıp zeytinyağı ilave edin hafifçe kavurduktan sonra kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin. 3-4 dakika çevirip pirinç, kuş üzümü ve baharatlarınızı koyup karıştırın. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip tencerenizin kapağını kapatın ve ocağın altını kısarak ağır ağır suyunu çektirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 15-20 dakika demlendirin.
Hazır olan kabakların içlerini doldurup kapaklarını kapatarak tencereye dizin. Üzerine ½ su bardağı su ve çok az zeytinyağı gezdirerek orta ateşte pişmeye bırakın. Dolmalarınız soğuduktan sonra servis tabağına alın.

Afiyet Olsun! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder