Biliyorum
ki, hamarat hanımlar kış hazırlıklarını yaparken kapya biberlerden de közlemeyi
unutmadılar. İşte sizlere tarifi Arda Türkmen’den yapması benden nefis bir Kırmızı biber çorbası.
Malzemeler
6
adet közlenmiş kırmızı kapya biber
1
adet küçük boy kuru soğan
2
diş sarımsak
1 adet
havuç
1 adet
patates
3
yemek kaşığı üzüm sirkesi
3
su bardağı su (veya tavuk suyu)
1
yemek kaşığı tereyağı
1
yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
– Karabiber
Çorba
tencerenize zeytinyağını, doğranmış soğan ve sarımsaklarınızı koyarak orta
hararetli ocağa alın. Şeffaflaşıncaya kadar kavurduğunuz soğan ve sarımsaklara, sirkeyi ve tereyağı ilave
edin.
Közlenmiş
kapya biberlerinizin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın, iri iri doğrayın. Soyup irice doğradığınız havuç ve patatesi de ilave edip birkaç dakika
soteleyin.
3
su bardağı su veya tavuk suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatıp kısık
ateşte pişirin. Sebzeler yumuşayınca karabiber ve tuzunu ayarlayarak ocaktan
alın, el mikseriyle karıştırarak sebzeleri ezin. Arzu ederseniz servis
sırasında rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
Afiyet
Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder