Malzemeler:
1 kilo vişne
1 kilo toz şeker
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon tuzu veya yarım
limonun suyu
Vişnelerin saplarını ayıklayarak,
yıkayın ve çekirdeklerini çıkartın.
Bu aşamada tencerede oluşan
vişne suyunu süzün ki, reçeliniz çok sulu olmasın.
Vişnelerin üzerine şekeri
ilave ederek en az 4-5 saat veya vaktiniz varsa bir gece bu şekilde bırakın.
Tencerenizi ocağa alıp şeker
eriyene kadar kaynatın. Bu sırada köpük yapmaması için tereyağını ilave edin.
Reçelinizin renginin kararmaması için; kaynamaya başladığı andan itibaren
sadece 20 dakika kaynatın limon suyunu veya limon tuzunu ilave ettikten sonra
bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Temiz ve kuru kavanozlara
boşaltın, soğuduktan sonra kapağını kapatıp serin bir yerde saklayın.
Afiyet olsun.
harika görünüyor, eline sağlık.
YanıtlaSilÇok lezzetli gözüküyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilSizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/
Vişne reçeli çocukluğumdan gelen bir lezzet. Bu yaz bende yaptım ama suyunun akıcı olması hoşuma gitmiyor. Suyu kıvamlı reçelleri daha çok seviyorum. Ellerinize sağlık, afiyet olsun :)
YanıtlaSilSulu gibi geliyorsa; tencerenizin üzerine tülbent örterek, bir-iki gün güneşte tutabilirsiniz.
Sil