Oğlum kahvaltıda çay içmediği
için bizim evde yaz-kış limonata eksik olmuyor.
Şimdiye kadar sizlere daha
önce tarifini verdiğim çoook eski ama temel yemeklerin çok basit anlatıldığı ve
ölçülerin tıpa tıp uyduğu bir yemek kitabı Bereketli
Olsun’dan öğrendiğim ve artık gözüm kapalı yaptığım limonata’yı yapıyordum.
Sizin de gözünüzden
kaçmamıştır, bu aralar bloglar arasında dolaşan bir limonata tarifi var. Sadece
1 limon ve 1 portakalla yapılıyor, tadı ve rengi harika... Tabii durur muyum,
hemen denedim, buyrun...
Malzemeler
1 adet limon
1 adet portakal
1,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3 litre su
Bir gece önceden, 1 adet
limon ve 1 adet portakalınızı dondurucuya atın. Ertesi gün donmuş limon ve
portakalı alıp 10 dakika dışarıda bekletip dilimleyip robota koyun, üzerine 1,5
su bardağı toz şeker ekleyip robottan geçirin. 3 litre su ilave ve limon tuzunu
ederek karıştırıp 5 dakika bekletin. İnce tel süzgeçle süzün.
Afiyet Olsun.
Aslında çaydan daha faydalı gençler için, nefis bir tarif afiyetler olsun..
YanıtlaSilEllerinize emeginize sağlık bende çok severim limonatayı. Blogunuzu çok begendim sizi takibe aldım bende beklerim bloğuma ve facebook sayfama sevgiler.
YanıtlaSil