Malzemeler
1 su bardağı nohut
Kırmızı pancar turşusu
Kornişon turşusu
Taze soğan
Taze nane
Dereotu
Maydanoz
1 adet kırmızı biber
Zeytinyağı
Limon
Nar Ekşisi
Tuz
Geceden ıslatıp, ertesi gün
haşladığınız nohutları süzün, gerekiyorsa kabuklarını soyun.
Tüm malzemeyi ufak ufak
doğrayın; zeytinyağı, limon, nar ekşisi ile hazırladığınız sos ile birlikte
nohutlarla iyi karıştırın. Tuzunu ayarlayın ve Servis kasesine alın.
Afiyet olsun.
Not:
Daha önce, pancar yerine nar kullanmıştım. Her iki türlü de nefis oluyor. Bazen öyle, bazen
böyle. İkisini de deneyin.
bunu direkt sık kullanılanlarıma ekledim çünkü muhteşem bir tarif.
YanıtlaSilben de blog'uma beklerim: thestyledigger.blogspot.com.tr