9 Mart 2015 Pazartesi

Unlu Börek



Malzemeler
5 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için yumurta sarısı ve çörek otu
Arzu ettiğiniz iç malzemesi (peynirli – kıymalı – ıspanaklı – patatesli)

Sıvı yağın içine un, nişasta ve sirkeyi koyup iyice karıştırın.
Masaya serdiğiniz yufkanın yarısına yağlı karışımdan sürün ve diğer yarısını üzerine katlayarak yarım daire oluşturun. Bu kata da yağlı karışımdan sürün ve 6 eşit parçaya kesin. Yufkanın geniş tarafına iç malzemenizi koyup çok sıkmadan sigara böreği gibi sarın. Yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
200 derecede ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra 10 dakika dinlendirerek sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun

1 yorum:

  1. Unlu börek tariflerini çok duydum ama denemek aklıma gelmedi. Alıştığım şekilde pişirmeye devam ettim. Ama bu defa denemek istiyorum. Size afiyet olsun :)

    YanıtlaSil