3 Haziran 2015 Çarşamba

Marmelatlı Bisküvi


Malzemeler
600 gr. Un
400 gr. Tereyağı
2 adet yumurta
100 gr. esmer şeker
1 paket kabartma tozu
2 kaşık soğuk su veya süt (gerekirse)
Marmelat (ben de kuşburnu marmelatı vardı.)

Öncelikle  oda sıcaklığındaki tereyağını elinizle una iyice yedirin. Kum gibi pıtır pıtır olsun. Şeker, yumurta ve kabartma tozunu ekleyin ve hamur kıvamına getirin. Eğer toparlamakta zorlanırsanız, iki kaşık soğuk süt veya soğuk su ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız hamuru daha sonra kolay açabilmek için iki parçaya bölüp yuvarlak ve yassı şekil vererek buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Hamuru iki yağlı kağıt arasına koyarak merdane ile açın ve çay bardağı ağızı ile yuvarlak şekiller çıkarın. Elde ettiğiniz yuvarlak şekilli hamurların yarısını yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin, diğer yarısının ise tam ortalarını küçük bir kalıp veya şişe kapağı ile kesip simit şeklini vererek tepsiye alın. Ortalarından çıkan kısımlar da size minik bisküviler olacaktır.
180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Soğuduktan sonra yuvarlak bisküvilere  marmelatınızı sürüp delikli bisküvileri üzerlerine yapıştırıp, servis tabağına dizin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder