Malzemeler
600 gr. Un
400 gr. Tereyağı
2 adet yumurta
100 gr. esmer şeker
1 paket kabartma tozu
2 kaşık soğuk su veya süt
(gerekirse)
Marmelat (ben de kuşburnu
marmelatı vardı.)
Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını elinizle una
iyice yedirin. Kum gibi pıtır pıtır olsun. Şeker, yumurta ve kabartma tozunu
ekleyin ve hamur kıvamına getirin. Eğer toparlamakta zorlanırsanız, iki kaşık
soğuk süt veya soğuk su ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız hamuru daha
sonra kolay açabilmek için iki parçaya bölüp yuvarlak ve yassı şekil vererek buzdolabında
yarım saat dinlendirin.
Hamuru iki yağlı kağıt
arasına koyarak merdane ile açın ve çay bardağı ağızı ile yuvarlak şekiller
çıkarın. Elde ettiğiniz yuvarlak şekilli hamurların yarısını yağlı kağıt
serdiğiniz fırın tepsisine dizin, diğer yarısının ise tam ortalarını küçük bir
kalıp veya şişe kapağı ile kesip simit şeklini vererek tepsiye alın.
Ortalarından çıkan kısımlar da size minik bisküviler olacaktır.
180 derece önceden ısıtılmış
fırında pişirin. Soğuduktan sonra yuvarlak bisküvilere marmelatınızı sürüp delikli bisküvileri
üzerlerine yapıştırıp, servis tabağına dizin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder