Ben çok beğendim, siz de deneyin derim. Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım..
Malzemeler
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında,
yumuşamış)
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
2 çay bardağı irmik
1,5 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Aldığı kadar un
Şerbet için
2 çay bardağı irmik
1,5 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Aldığı kadar un
Şerbet için
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için, Hindistan cevizi
Şekerpareler sıcak,
şerbetimiz soğuk olacağı için önce şerbeti hazırlayalım;
Şeker ve suyu bir tencerede 5-6 dakika kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip
bir dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Diğer tarafta yumurta, şeker ve yumuşak tereyağını iyice birbirine yedirin.
Diğer malzemeleri ve unu (kontrollü bir şekilde) ekleyin, ele yapışmayacak,
kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamurunuzu ½ saat buzdolabında
dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oval şekil vererek
yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
Üzerlerini yumurta sarısı sürdükten sonra çatalla çizin.
190 derece önceden ısıttığınız fırında altı üstü
kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tatlılarımızı beş dakika kadar
havalandırdıktan sonra soğuk şerbeti dökün ve bir kaç
saat dinlendirin.
Şerbet önce fazla gibi görünse de merak etmeyin,
hepsini çekecektir.
Hindistan cevizi ile süsleyerek servis
yapın.
Afiyet olsun!
Eskiden ne çok yapardık bu tatlıları. Bir de kalbura bastı vardı. Porsiyon oluşu servisi kolaylaştırırdı. Şimdilerde şerbetli tatlılara biraz uzak kaldık. Ama kararlıyım iyice soğuklar başlasın ben de bu tarifi deneyeceğim. Afiyet olsun. Sevgiyle...
YanıtlaSilRabia Hanımcım çok teşekkür ederim. Artık ben de çok tatlı yapmamaya çalışıyorum ama bizim alışkanlıklarımız böyle; Misafirlerimize çay saatlerinde, Bayramlarda veya özel günlerde mutlaka tatlı ikram etmek istiyoruz. İşte ben de sadece bu günlerde yapıp fazla yememeye özen gösteriyorum. Siz de öyle yapın, gerçekten güzel bir tarif, denemenizi tavsiye ederim.
Sil