Malzemeler
5 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ veya
eritilmiş tereyağı
İçi
için;
400 gr kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı salça
Maydanoz
2 kaşık Zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Üzeri
için:
1 kase soğuk su
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu
Önce böreğimizin içini
hazırlayalım; köftelik bulguru kapaklı bir kapta sıcak su ile ıslatıp, kapağını
kapatın, bulgurun şişmesini sağlayın. Yemeklik doğradığınız soğanı kıyma ile
kavurup salçasını ekleyin, tuzunu ve baharatını ayarlayın. Şişmiş bulguru da
ekleyerek karıştırın, maydanoz ve cevizi ekleyip ocaktan alın, soğutun.
Diğer tarafta tezgaha
yaydığınız yufkayı yağlayıp ikiye katlayın ve sigara böreği yapar gibi, elde
ettiğiniz yarım daire şeklindeki yufkayı önce tam ortadan ikiye, sonra her
parçayı üçe keserek, altı eşit parçaya bölün. Yufkanın geniş kenarına
hazırladığınız içten koyarak sarın.
Börekleri fırına vermeden
önce sırasıyla bir kase soğuk su, ayrı bir kasede çırpılmış iki yumurta ve yine
ayrı bir düz tabakta galeta ununu tezgaha hazırlayın. Böreklerinizi önce suya
batırıp hafifçe sıkın, çırpılmış yumurtaya batırıp çıkartın ve son olarak
galeta ununa buladığınız börekleri yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek
önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun!
Not: Börekleriniz daha minik
olsun istiyorsanız; benim gibi yufkayı tek kat
olarak da kullanabilirsiniz.
Elinize sağlık
YanıtlaSil