İşte sizlere tam bir lezzet bombası. Sevgili
arkadaşım Güler’de yemiş ve hemen tarif almıştım aylaaar önce... Kısmet bugüneymiş. Yedim – Yaptım – Paylaştım...
Hamuru için:
250 gr. Tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı esmer şeker
1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçi için:
2 adet elma
3 adet kuru incir
3 adet kuru kayısı
1 tutam kuru üzüm
1 çay bardağı esmer şeker
2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık
1 yumurtanın akı (sarısını hamura kullanmıştık)
Pekmez
Öncelikle içini hazırlayalım; kabuklarını
soyduğunuz elmaları rendeleyin.
Kuru incir ve kuru kayısıları minik minik
doğrayıp kuru üzümlerle birlikte bir tencereye alın. Üzerine 1 çay bardağı
esmer şekeri (arzu ederseniz normal şeker de kullanabilirsiniz) ekleyip ocağa
alın ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan indirmeye yakın iki çay kaşığı
tarçın ilave edip, karıştırın ve soğuması için bir kenarda bekletin.
Bu arada kurabiyemizin hamurunu hazırlayabiliriz.
Oda ısısındaki 250 gr. tereyağı, 1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı esmer şeker (arzu ederseniz normal şeker de kullanabilirsiniz) 1
yumurtanın sarısı, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 paket kabartma tozu, 1 çay
kaşığı karbonat, 1 paket vanilyayı iyice karıştırın.
Kontrollü olarak un ilave edip, kulak memesi
kıvamına gelene kadar yoğurun.
Fırın tepsinize pişirme kağıdı serin veya
tepsinizi yağlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak
avucunuzun içinde açın.
Ortasına hazırladığınız kuru yemişli içten koyarak
kapatın, yuvarlayarak düzeltin ve önce, çırptığınız yumurta akına sonra iri
dövülmüş olarak hazırladığınız ceviz veya fındığa batırıp tepsiye dizin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz üzerine birer tatlı kaşığı pekmez gezdirin.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder