16 Ocak 2017 Pazartesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi


Malzemeler
6 tane portakal kabuğu
2 çay kaşığı tuz
1 portakalın suyu
1,5 su bardağı su
2.5 subardağı şeker
1/2 limon suyu

Soyduğunuz portakal kabuklarını ince şeritler halinde kesin. Su dolu bir kasede ara ara aklınıza geldiğinde suyunu değiştirerek en az 8 saat bekletin.
Bekleme suyunu süzdürün. Temiz su doldurup, bir çay kaşığı tuz eklediğiniz tencereyi portakal kabuklarını ilave edip ocağa alın ve beş dakika kaynatın.
Kaynama suyunu süzüp soğuk suyada 10 dakika bekletin.
Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. Üçüncü kaynatmanızda tuz ilave etmeyin sadece  soğuk su ilave ederek kaynatın. Üçüncü kaynatma sonunda soğuk suda otuz dakika bekletin.
Bu suyu süzdürdükten sonra tencereye portakal kabuklarını, suyu, portakal suyunu ve şekeri ilave ederek kaynatmaya başlayın. Portakal kabuklarınız şefaflaşıp suyu azalıncaya kadar kaynatın. Ocaktan almanıza beş dakika kala limon suyunu ilave edin.
Yağlı kağıt üzerine düzgünce sıralayarak kurutmaya bırakın.
Kuruduktan sonra şekere bulayarak ya da benmari usulüyle eritmiş olduğunuz çikolataya batırıp, dondurduktan sonra tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

5 yorum:

  1. Çok güzel görünüyorlar arkadaşım.Ben de tuz koymadan yapıyorum.Bu tuz olayı hoşuma gitti.Hemen tuzlusunu denemek istiyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyorlar arkadaşım.Ben de tuz koymadan yapıyorum.Bu tuz olayı hoşuma gitti.Hemen tuzlusunu denemek istiyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Harika gözüküyorTülin ablacım.Tadıda süperdir.Ellerine sağlık.En yakın zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil