Malzemeler
6 tane portakal kabuğu
2 çay kaşığı tuz
1 portakalın suyu
1,5 su bardağı su
2.5 subardağı şeker
1/2 limon suyu
1 portakalın suyu
1,5 su bardağı su
2.5 subardağı şeker
1/2 limon suyu
Soyduğunuz portakal kabuklarını ince şeritler halinde kesin. Su dolu bir kasede ara ara aklınıza geldiğinde suyunu değiştirerek en az 8 saat bekletin.
Bekleme suyunu süzdürün. Temiz su
doldurup, bir çay kaşığı tuz eklediğiniz tencereyi portakal kabuklarını ilave
edip ocağa alın ve beş dakika kaynatın.
Kaynama suyunu süzüp soğuk suyada 10
dakika bekletin.
Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın.
Üçüncü kaynatmanızda tuz ilave etmeyin sadece soğuk su ilave ederek kaynatın. Üçüncü
kaynatma sonunda soğuk suda otuz dakika bekletin.
Bu suyu süzdürdükten sonra tencereye
portakal kabuklarını, suyu, portakal suyunu ve şekeri ilave ederek kaynatmaya
başlayın. Portakal kabuklarınız şefaflaşıp suyu azalıncaya kadar kaynatın.
Ocaktan almanıza beş dakika kala limon suyunu ilave edin.
Yağlı kağıt üzerine düzgünce sıralayarak kurutmaya
bırakın.
Kuruduktan sonra şekere bulayarak ya da
benmari usulüyle eritmiş olduğunuz çikolataya batırıp, dondurduktan sonra
tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Çok güzel görünüyorlar arkadaşım.Ben de tuz koymadan yapıyorum.Bu tuz olayı hoşuma gitti.Hemen tuzlusunu denemek istiyorum.Sevgiler...
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar arkadaşım.Ben de tuz koymadan yapıyorum.Bu tuz olayı hoşuma gitti.Hemen tuzlusunu denemek istiyorum.Sevgiler...
YanıtlaSilHarika gözüküyorTülin ablacım.Tadıda süperdir.Ellerine sağlık.En yakın zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil