Malzemeler
3 adet yufka
1 çay bardağı erimiş margarin
1 su bardağı su
İçi
için:
250 gr. Kıyma
1 adet kuru soğan
2 kaşık zeytinyağı
2-3 adet sivri biber
1-2 adet domates
Maydanoz
Tuz-karabiber
Üzeri
için:
Yumurta sarısı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Çörek otu veya susam
Soğanı yemeklik doğrayıp,
zeytinyağında kavurun. Kıymayı üzerine ilave ederek rengi değişene kadar
karıştırarak kavurmaya devam edin. İnce ince doğradığınız sivri biberi ekleyin
bir-iki dakika sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip
domatesler suyunu çekene kadar pişirin.Tuzunu, karabiberini ve ince kıyılmış
maydanozu da ilave edip bir kaç kez karıştırarak ocaktan alın, soğumaya
bırakın.
Erittiğiniz yağı ve suyu bir
kasede çırpın ve tezgaha serdiğiniz yufkaya fırçayla sürün.
Yağlamış olduğunuz yufkayı
tam ortadan ikiye katlayın ve yine yağlı sudan hafifçe sürün.
İkiye katlanmış ve yağlanmış
yufkayı 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Hazırladığınız iç
harcı şeritin köşesine koyup muska şeklinde sarın.
Aynı işlemi diğer yufkalar
için de uygulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine sıvı yağ ile
karıştırdığınız yumurta sarılarını sürün. Susam ya da çörek otu serpin. Önceden
ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder