2 Ocak 2012 Pazartesi

2012'ye Başlarken


Her yılbaşı, her Pazartesi diyete başlar, formumuzu korumak, sağlıklı beslenmek için yeni kararlar alırız ya; işte sizlere Selahattin Dönmez’den birkaç öneri...

Beslenmenin 8 Günahından Uzak Durun
1.     Sucuk, sosis türü şarküteri ürünleri: İçerisindeki nitrik ve nitrat nedeniyle kanseri tetikleyici besinlerdir.
2.    Sakatatlar: Beyin, bibrek, dalak ve ciğer gibi organlar, hayvanın tüm toksit maddeleri attığı ve depoladığı yerlerdir. Beyinde latent yani öldürücü virüsler, diğer organlarda ise kistik yapılar bulunur. Kesinlikle yenilmemelidir.
3.    Tereyağı: İçerdiği yüksek orandaki transyağ asidi nedeniyle kalp hastalıklarına yol açabilir
4.    Çiftlik somonu: Deniz somonu içerdiği yüksek miktardaki omega 3 sayesinde çok yararlı bir besinken, çiftlik somonları kanser tetikleyicidir.
5.    Açıkta çiğ süt: Beslenme efsanelerine göre hayvandan taze taze sağılan süt, değerlidir. Oysa açık süt insan sağlığını tehdit eden zararlı mikropların kaynağı olup hayvanın memesinden gelen mikroorganizmalar nedeniyle ölümcül dahi olabilir.
6.    Beyaz ekmek ve beyaz sofra şekeri: Hem vücudu yağlandırır, hem kanı... Boş kalori... Bu besinleri çok tüketenlerin pankreas kanserine yakalanma risklerinin olduğunu söyleyen yayınlar da fazla.
7.    Tütsülenmiş peynirler, füme edilmiş deniz ürünleri: Yakılarak yani tütsülenerek bir işlemden geçirilen bazı peynir ve diniz ürünlerini yemek sindirim sistemi kanserleri için risk oluşturur.
8.    Tuz: Günlük tuz tüketimi çayrek tatlı kaşığı olmalıyken biz Türkiye’de günde ortalama üç tatlı kaşığı tuz tüketiyoruz. Bu da tansiyon ve kanser hastalıklarına davetiye çıkarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder