Malzemeler
4 adet yufka
İçi için
½ kg yağsız kıyma
1 adet soğan
½ demet maydanoz
Tuz, karabiber
2 kaşık Zeytinyağı
Yufkaların üzerine sürmek için
3 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
1,5 su bardağı süt
½ su bardağı zeytinyağı
Çörek otu
Soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağında kavurun. Kıymayı üzerine ilave ederek kıyma pişinceye kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Tuzunu, karabiberini ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip bir kaç kez karıştırarak ocaktan alın, ılınmaya bırakın.
Soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağında kavurun. Kıymayı üzerine ilave ederek kıyma pişinceye kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Tuzunu, karabiberini ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip bir kaç kez karıştırarak ocaktan alın, ılınmaya bırakın.
Yumurta, süt ve yağ ile börek sosunu çırparak hazırlayın.
Yufkaları ortadan ikiye bölün. Tezgaha serdiğiniz yarım yufkaya sütlü karışımdan sürün ve yufkanın düz tarafına kavurduğumuz içten koyarak rulo şeklinde sarın. İlk ruloyu yağlanmış tepsinin tam ortasına yuvarlak şekilde sararak yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde rulo haline getirip tepsiye yerleştirdiğiniz ortadaki rulonun çevresine sarın.
Aa aa çörek otunu unutmuşum... |
Neyse son anda yetiştirdim |
Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serpiştirip 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra 10 dakika dinlendirip dilimleyin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder