27 Ocak 2012 Cuma

Mercimek Köftesi


Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince köftelik bulgur
2 su bardağı su
2 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Zeytinyağı

Bir su bardağı ayıklanmış, yıkanmış mercimeği 2 su bardağı su ile birlikte tencereye koyarak ocakta iyice püre haline gelene kadar kaynatın.
Ocağı kapatıp, sıcak mercimeklerin içine bir su bardağı ince bulguru ve bir çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırın. Bulgurların şişmesi için tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika bekletin.
Bu arada Taze soğan ve maydanozları ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın.
Ayrıca, kuru soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Salçalarını da ilave ederek kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin.
Büyük bir kaseye mercimek bulgur karışımını, salçalı soğanları alıp elinizin dayanacağı sıcaklığa geldikten sonra yoğurmaya başlayın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. İstediğiniz kıvama gelince yeşillikleri de ekleyerek yoğurmaya devam edin ve şekil vererek servis tabağına alın. Taze soğan kullandığımız için hemen tüketmenizi tavsiye ediyorum.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder