19 Ocak 2012 Perşembe

Patatesli Kıymalı Tepsi Böreği

Malzemeler
5 adet yufka

İçi için
1 adet kuru soğan
½ kg kıyma
2 adet orta boy patates
Tuz, karabiber, pulbiber
Maydanoz

Yufkaların üzerine sürmek için
4 yumurta
1,5 su bardağı süt
½ su bardağı zeytinyağ

Soğanı yemeklik doğrayıp çok az zeytinyağında hafifçe çevirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Rendelenmiş patatesleri de ekleyip beş dakika daha kavurun. Baharatları ve tuzunu da ayarlayıp ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozları ekleyip soğumaya bırakın.

Çukur bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Süt ve zeytinyağını ekleyip çırmaya devam edin.
Fırın tepsisini yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine biraz sütlü karışmla ıslatıp ikinci kat yufkayı yerleştirin. Sütlü karışımla ıslatarak patatesli kıymayı harcı eşit miktarda yufkanın üzerine yayın. Üzerine yufka ve sütlü karışım şeklinde, tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En son tepsinin dışına taşan yufkaları böreğin üzerine kapatın. Ve böreğimizin üzerine sütlü karışımı iyice sürün. Bir süre dolapta bekletirseniz, malzemeyi iyice içine çeker ve daha nefis olur.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirip arzu ettiğiniz şekilde dilimleyip servis yapın.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder