17 Ocak 2012 Salı

Patatesli Rulo Börek

Malzemeler
3 adet yufka
3 adet yumurta
3 adet iri patates
200 gr. beyaz peynir veya rendelenmiş kaşar peyniri (İlknur lor kullanmış)
1 kase yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağ
Karabiber, Tuz, pulbiber

Haşlanmış ve rendelenmiş patatesleri, 3 adet yumurta, peynir, yoğurt (ben 1 su bardağı süt kullanıyordum, ama yoğurtla da oluyormuş), zeytinyağ, karabiber, pul biber ve tuz ile yoğun kıvamlı bir iç oluşturun. Ve göz kararı üçe bölün.
Bir yufkayı tezgaha serin, patates karışımını tüm yufkayı kaplayacak şekilde incecik yayın. İkinci yufka ve iç, üçüncü yufka ve iç şeklinde üç kat hazırlayın.
Böreği bir uctan başlayıp çok sıkmadan rulo şeklinde yuvarlayın ve rahat kaldırabilmek için ortadan ikiye kesin. Her parçayı ayrı bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta 1 saat dondurduktan sonra çıkartıp, parmak genişliğinde dilimleyip yağlanmış tepsiye dizin.
180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...

Not: Bu böreği hazırlayıp derin dondurucunuzda herzaman bulundurun. Ani durumlarda çok rahat oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder