23 Ocak 2012 Pazartesi

Yayla Çorbası

İçerisinde bolca bulunan yoğurt sayesinde vitamin kaynağı olan Yayla Çorbası tam bir sağlık çorbasıdır.

Yoğurt yüksek kolesterol ve diyabet hastaları için çok faydalıdır. Yağların yakılmasını kolaylaştırarak şişmanlığı önler. Özellikle karın bölgesindeki fazla kilolardan kurtulmak isteyenlere yoğurt tüketilmesi tavsiye ediliyor.
Yoğurt, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Böylece vücudumuzu kanserden, mide ve bağırsak hastalıklarından, mide, kolon ve ince bağırsak kanserlerine kadar birçok hastalıktan koruyor. Bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların yaşamasını engeller ve sindirimi kolaylaştırır. Sindirim sistemini korur. Karbonhidrat, protein, yağ, vitamin, kalsiyum ve fosfor bakımından oldukça zengin bir besindir.

Nane ise; iştah açar, sinirleri yatıştırır ve vücuda rahatlık verir. Sindirim sistemi ve mide için çok faydalıdır. Kusmayı, mide bulantısını ve ağrısını önler. Grip, bronşit gibi soğuk algınlıklarında ve öksürükte faydalıdır.

İşte sağlıklı çorbamızın tarifi;

Malzemeler
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
½ çay bardağı pirinç
1 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
5 su bardağı su
Tuz/kırmızı biber

Pirinçleri ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye beş su bardağı su ile koyarak haşlayın.
Çukur bir kasede 1 yumurta, yoğurt ve unu iyice çırpın. Çorbanın suyundan yavaş yavaş alıp bu karışıma ilave ederek. Unlu karışımı hem sulandırıp hemde ılıtın, ikisini birbirine karıştırın ve kaynatmaya devam edin. Kıvamı koyu olursa, sıcak su ekleyebilirsiniz. (Arzu ederseniz, et suyu veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz).
Ocaktan aldıktan sonra tuzunu ilave edin. Tuzu önceden koyarsanız, yoğurt kesilir. Bu yüzden çorbamız piştikten sonra tuzunu koymamız çok önemli.
Üzerine kuru nane ve kırmızı biberi yağda kızdırarak gezdirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun arkadaşlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder