10 Şubat 2012 Cuma

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye


Malzemeler
2 su bardağı kuru fasulye
1 adet büyük kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 parmak sucuk
2-3 kaşık zeytinyağı
Tuz

Akşamdan ıslattığınız fasulyeleleri üzerini çok az geçecek kadar suda haşlayın. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun. Dilimlenmiş sucukları ekleyip 2 dakika pişirin. Doğranmış biber ve kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesleri de ekleyerek karıştırın. Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Haşlanmış fasulyeleri ilave edip, üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su koyun, tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Arzu ederseniz büyük güvece aktarın veya arzu ederseniz birer kişilik küçük güveçlere paylaştırıp, 200 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.
Yanında pilav ve turşu olmadan olmazJ
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder