26 Şubat 2012 Pazar

Buğday Çorbası


Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday
½ su bardağı nohut
7 su bardağı su
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Zeytinyağı veya tereyağı
Kuru nane
Kırmızı pul biber
Tuz

Buğdayları bir gece önceden ayıklayıp, yıkayın. Tencereye 7 su bardağı suyla birlikte koyarak bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp sabaha kadar böylece bekletin.
Ertesi gün buğdayların kabardığını göreceksiniz. Suyu gözünüze az görünürse sıcak su ekleyerek buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.
Akşamdan ıslattığınız nohutları da haşlayıp suyunu süzün ve buğdaya karıştırın.
Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Bu karışımı buğdayın suyuyla alıştırarak yavaş yavaş tencereye ekleyin ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Eğer çorbanız çok koyu olursa biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz. Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve birkaç dakika daha pişirin. En son tuzunu ekleyin.
Zeytinyağı veya tereyağında nane ve kırmızı biber kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder