12 Şubat 2012 Pazar

Çatal


Malzemeler
250 gr. Tereyağı (eritip soğutun)
½ çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta akı (sarısı üzerine)                                           
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

Unu derin bir kaba koyun. Ortasını açıp içine tereyağını, sıvı yağı, yumurta akını, toz şekeri, tuzu, mahlebi, sirkeyi, kabartma tozunu ve ilave edin.
Hamuru yoğurun. Hamur yoğurdukça toplanacak ve yumuşayacaktır. Top haline getirdiğiniz hamurun üzerini örtüp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
Hamurdan parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin ve karşılıklı koyduğunuz çubukları aynı boyda keserek uçlarından ikisini birbirine birleştirerek şekil verin.
Yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Olsun!

Not: Arzu ederseniz minik halkalar yapıp bol susama batırarak kandil simiti yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder