11 Şubat 2012 Cumartesi

Fırın Sütlaç

Malzemeler
1 litre süt
½ su bardağı pirinç
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
Bir cimcik tuz
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya

Pirinçleri ayıklayıp yıkayın, orta boy bir tencereye alın 1 su bardağı su ve bir cimcik tuz ilave edip orta hararetli ocakta iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
1 litre soğuk sütten  bir çay bardağı kadar ayırıp içine nişasta ve vanilyayı koyarak karıştırın.  Kalan sütü haşlanmış olan pirinçlerin üzerine dökün ve kaynatmaya devam edin. Şekerini katın. Nişastalı ve vanilyalı sütün tamamını tencereye ekleyin.
5-6 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocağı kapatın.
Sütlaçtan 1 – 1,5 kepçe bir kaseye alın, ılıtın ve bir yumurta sarısı ekleyerek çırpın. Sütlaçları fırına dayanıklı kaplara bölüştürün. Üzerlerine yumurtalı sütlaçtan gezdirin. Sütlaç kaplarını fırın tepsisine yerleştirerek yarılarına gelecek kadar su koyun ve
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar fırınlayın.
Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder