4 Şubat 2012 Cumartesi

Tavuk Haşlama



Malzemeler

4 adet tavuk eti (baget)
1 adet havuç
2 adet patates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 dilim limon (kabuklu)
Tuz

Tencereye iki diş soyulmuş sarımsak, soyulmuş bir bütün soğan, soyulup iri iri doğranmış havuç ve patates, bir dilim limonu ve tuzunu koyun ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin. Kaynayana kadar harlı ateşte tuttuktan sonra ocağı kısabilirsiniz.
Üzerinde köpük oluşursa delikli kepçe ile alıp tavuk etleri piştiği zaman ocaktan alabilirsiniz.
Afiyet Olsun!

Not: Tavuğun her parçasından haşlama yapabilirsiniz. Yemeğinizi bu şekilde servis yapabildiğiniz gibi, sadece suyundan nefis çorbalar ya da pilav yapabilirsiniz. Etlerini de didikleyip pilavla birlikte sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder