Malzemeler
1 su bardağı Yeşil Mercimek
2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
1 adet salatalık
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
½ demet dereotu
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ayıklayıp yıkadığınız yeşil mercimeklerin üzerine su ekleyip haşlayın ve süzün.
Bulguru da ayrı bir yerde haşlayın. Her ikisi de soğuyunca bir kaseye alın içine, ince ince doğradığınız salatalıkları ve dereotunu, yoğurdu, dövülmüş sarımsakları koyup karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Servis tabağına alın, üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun!
Tülinciğim çok güzel oldu misafirlerim de çok beğendi. teşekkürler ellerine sağlık.
YanıtlaSil