1 Nisan 2012 Pazar

Elmalı Kek


Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı şeker (tatlı seviyorsanız biraz arttırabilirsiniz)
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri için
3 adet büyükçe elma
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı toz şeker

Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ederek, önce yumurtaları çırpın. Sonra sırasıyla şeker, yoğurt, sıvı yağı ilave edip çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı beraberce eleyin ve karışıma ekleyip, karıştırın.
Yağlanmış tart kalıbına dökün. Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin ve ince ince dilimleyin. Elma dilimlerini kek hamurun üzerine sık sık dizin üzerine bir tatlı kaşığı tarçın ve 2 tatlı kaşığı toz şekeri serpin ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırına koyup, hiç kapağını açmadan pişirin. Fırından çıkartmadan kürdan testi yapmayı unutmayın.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder