1 su bardağı haşlanmış kurufasulye
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
3-4 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
Tuz
1,5 su bardağı sıcak su
Üzeri için maydanoz
Kurufasulyeyi ayıklayıp bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu döküp hafifçe haşlayın.
Ayıklayıp doğradığınız soğanı ve sarımsakları, halka halka doğradığınız havuçları sırasıyla tencereye alıp zeytinyağında kavurun.
Küp küp doğranmış domatesleri ilave edin ve 2-3 dakika kaynatın.
Haşlanmış kurufasulyeleri, şekeri ve suyunu koyup tuzunu ayarlayın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. (Fasulyeler çok dağılmamalı, yemeğimiz ise hafif sulu olmalı). Ocaktan aldıktan sonra kapağı kapalı olarak soğumasını bekleyin.
Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyin. Yerken üzerine limon sıkabilirsiniz.
Ayıklayıp doğradığınız soğanı ve sarımsakları, halka halka doğradığınız havuçları sırasıyla tencereye alıp zeytinyağında kavurun.
Küp küp doğranmış domatesleri ilave edin ve 2-3 dakika kaynatın.
Haşlanmış kurufasulyeleri, şekeri ve suyunu koyup tuzunu ayarlayın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. (Fasulyeler çok dağılmamalı, yemeğimiz ise hafif sulu olmalı). Ocaktan aldıktan sonra kapağı kapalı olarak soğumasını bekleyin.
Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyin. Yerken üzerine limon sıkabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder