1 litre süt
15 adet kuru incir
1 çay bardağı şeker (arzu ederseniz daha azaltabilir hatta hiç koymayabilirsiniz)
Tarçın – ceviz
İncirleri yıkayıp, ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin.
Diğer tarafta süt ve toz şekeri bir tencereye alarak yoğurt mayalama ısısına* gelinceye kadar ısıtın.
Yumuşamış incirleri doğrayıp sütün içine atın ve el blenderi ile incirleri parçalayın.
Hemen kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığında soğuyuncaya kadar bekletin.
Buzdolabına kaldırın. Bir gece dolapta dinlendirip tarçın ve cevizle ikram edin.
Afiyet Olsun!
*küçük parmağınızı süte batırın, sütün ısısı parmağınızı yakmayacak sıcaklıkta olmalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder