25 Mayıs 2012 Cuma

Ayva Tatlısı

Malzemeler
10 adet küçük ayva
1,5 kg toz şeker
6-7 adet karanfil
2 su bardağı su

Ayvaları bütün olarak soyun ve çekirdek yatağını kabak oyacağı ile oyup çıkartın. Çekirdeklerini ayırıp karanfil ve ayvalarla birlikte geniş yayvan bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su koyup ayvaları çok hafif haşlayın.
Ayvaların üzerine toz şekerini ekleyerek kısık ateşte taşmamasına dikkat ederek pişirin. Ayvaları arada bir alt üst etmeyi ihmal etmeyin. Ayvaların rengi istediğiniz gibi kızarınca ocaktan alın ve mümkün olduğunca ayva çekirdeklerini temizleyerek servis tabağına dizin. Üzerine suyundan gezdirin. Soğuyunca kaymak ile servis yapın.
Afiyet Olsun!

Aklınızda bulunsun:
-      Ayva çekirdekleri, tatlının suyunu jöle kıvamına getirir ve ayvaların rengini koyulaştırır. Bu yüzden ayrıca gıda boyası koymaya gerek yok.
-      Ayva tatlısını fırında da yapabilirsiniz. Şekerini koyup eridikten sonra fırına alın, tatlı kıvama gelip ayvaların rengi kızarana kadar ara ara ayvaları alt üst ederek pişirin ancak taşmaması için çok dikkatli olun. Sonra fırını temizlemek çok zor oluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder