30 Mayıs 2012 Çarşamba

Vişneli Kek


4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt veya yoğurt
1 su bardağı tereyağ ve sıvı yağ karışımı
2,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
Vişne

Çırpma kabında yumurtaları çırpın. 2 su bardağı şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin. Sonra sırayla süt veya yoğurt, yağ, un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına veya tepsiye dökün.
Taze vişne kullanıyorsanız çekirdeklerini çıkarıp, donmuş vişne kullanıyorsanız buzu iyice eridikten sonra vişneleri kek hamurunun üzerine gelişi güzel yerleştirin ve parmağınızla hafifçe bastırarak hamurun içine yarısına kadar girmesini sağlayın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar fırını hiç açmadan pişirin.
Kürdan testi yaparak fırından alın. Kalıp kullandıysanız, 10-15 dakika dinlendirdikten sonra kek kalıbından çıkarın ve soğuduktan sonra kesin. Servis yapın.
Afiyet Olsun!

Aklınızda bulunsun: Kek malzemelerinin hepsinin oda sıcaklığında olması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder