24 Mayıs 2012 Perşembe

İrmik Helvası

Kandiliniz Mubarek olsun...
Hadi bugün tüm ölmüşlerinizin ruhu için helva yapın, konu komşuya dağıtın...

Malzemeler 2 su bardağı irmik
150 gr tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
2 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker
1 avuç dolmalık fıstık

Bir kaba, iki su bardağı şekeri, 1.5 bardak sütü ve kaynamış 1,5 bardak suyu (süt kullanmak istemiyorsanız 3 bardak su) koyup şeker eriyinceye kadar karıştırın.

Fıstıkları sıvı yağda rengi dönene kadar kavurun. Tereyağı ve irmiği tencereye koyun. Çok kısık ateşte, yaklaşık 45-50 dakika boyunca karıştıra karıştıra irmiklerin rengi istediğiniz kıvama gelinceye kavurup şekerli su/süt karışımını ekleyin ve kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Helva kaynamaya başladığında tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesi için bekleyin.
Suyunu çeken helvayı ocaktan alıp 2 çorba kaşığı toz şekeri üzerine serpin ve karıştırın. Bir süre dinlendikten sonra, servis tabağına alıp üzerini tarçınla süsleyip ikram edin.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder