21 Mayıs 2012 Pazartesi

Geçen Hafta Ağır Misafirlerim Vardı!

Geçen sene oğlum ERASMUS programı ile Almanya’ya gitmişti.
İlk kez bu kadar uzun süre ve bu kadar uzak mesafe... ilk günler bayağı sarsılmıştık karı-koca. Ev bomboş ve sessiz kalmıştı birden.
Her akşam bilgisayarın başında bekliyorduk kendisini.
 “Nasılsın oğlum, alıştın mı?, okulun nasıl? Evin nasıl? Arkadaşlar? Kendine dikkat et! Üşütme (geçen kış Almanya’da kötü bir kış vardı), çamaşır işini ne yapıyorsun? Ya yemek ya yemek???
Çocuğu soru yağmuruna tutuyorduk böyle... Hasret zordu ama hem bizim hem onun için iyi bir deneyim oldu. Değişik yerler gördü, ufku açıldı. Cebinde çok çok iyi anılarla döndü.

Şimdi gün oldu devran döndü. Oğlumun çeşitli ülkelerden ERASMUS programı için Türkiye’ye gelen arkadaşları burada. Onlar da, onların aileleri de aynı bizim durumumuzda. Onları bu hafta misafir ettik. İstedik ki, aile ortamında sıcak bir yemek yiyelim.

Hazırlık aşamasında bayağı bir telaş yaşadığımı itiraf etmeliyim. Ben, tam bir Türk Mutfağı hazırlamak istemiştim. Ama dışarıdan gelen müdahaleler sonucunda ortaya karışık bir mönü çıktı. Ama sıcak sıcak yensin diye son anda yaptığım Nişastalı - Soya Soslu Tavuk ve Lahmacun'u ayrıca pörsümesin diye son ana bıraktığım Tulum Peynirli salatanın fotoğraflarını çekmeyi unuttum. Bunlar haricinde herşey yolundaydı.

Dört Fransız, iki Alman, bir Italyan ve üç Türk... Şu meşhur fıkra...
Aynen öyleydik. 
Emin olun, Türk misafirperverliği ve Türk yemekleri ününe, ün kattık. Bu konuda hiç mütevazi olamayacağımJ

Peynir Tabağı

Zeytinyağlı Çalı
(Tarifini zeytinyağlılar bölümünde bulabilirsiniz)

İmam Bayıldı

İç Baklalı Enginar

Zeytinyağlı Biber Dolma
(Tarifini Dolmalar bölümünde bulabilirsiniz)

Kaymaklı Ayva Tatlısı

Telaştan fotoğarlarını çekmeyi unuttuğum yemekleri de saymadan geçmeyelim.

Soya Soslu Tavuk,
Lahmacun
ve
Tulum Peynirli Salata

Tarifler sırayla geliyor...


1 yorum:

  1. güzel bir telaş olmuştur sizin için. elinize sağlık, yiyenlere afiyet olsun. muhabbetle...

    YanıtlaSil