18 Mayıs 2012 Cuma

Portakallı Pasta


Pandispanya
4 yumurta
2 kahve fincanı pudra şekeri
2 kahve fincanı toz şeker
4 fincan un
1 paket kabartma tozu

Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve toz şekeri iyice çırpın. Daha sonra içine pudra şekeri kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyip çırpmaya devam edin. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Kürdan testi yaparak fırından alın ve soğumaya bırakın.

Krema
1 paket krema
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı toz şeker
3 bardak süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası

2 yemek kaşığı unu tereyağı ile çok pembeleşmeden kavurun. 3 bardak süt, 2 yemek kaşığı buğday nişastası, 6 yemek kaşığı şekeri ayrı bir yerde karıştırıp. Kavrulmuş una yavaşça karıştırarak ilave edin. Topaklanma olursa el blenderi ile çırpın, kaynayıncaya kadar karıştırın. Soğuduktan sonra Ayrı bir yerde macun kıvamına gelene kadar çırptığınız krema ile karıştırın.

Jöle
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

Tüm malzemeyi kaynayana kadar ocakta karıştırarak pişirin. Soğuması için kenara alın. Üzeri kabuk bağlamaması için ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.


1 çay bardağı süt (keki ıslatmak için)
1 adet portakal
1 adet kivi
1 adet muz
1 çay bardağı kavrulmuş kadayıf

Pandispanya soğuduktan sonra ikiye bölün ve her iki parçayı süt ile ıslatın. Servis yapacağınız tabağa yerleştirdiğiniz ıslatılmış pandispanyanın birinin üzerine önceden hazırladığınız kremadan bolca sürün. Üzerine dilimlenmiş kivi, muz, portakal parçaları yerleştirip diğer pandispanya parçasını yerleştirip üzerine ve yanlarına krema sürün. Pastanın üzerine tekrar meyve parçaları koyarak hazırladığınız jöle ile kapatın.
Üzerine kavrulmuş kadayıf serpiştirin.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder