23 Mayıs 2012 Çarşamba

İmam Bayıldı

 
Malzemeler
5 adet patlıcan
5 adet sivri biber
Kızartmak için sıvı yağ
3 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet domates
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
½ limonun suyu

Patlıcanları karnıyarık yapar gibi alacalı soyun. Tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayın ve kurulayarak bol yağda hafifçe kızartın. Sivri biberlerin de içini temizleyip hafifçe yağda kızartın.
Patlıcanların yağını süzdürerek tepsiye yerleştirin. Boydan boya bıçak alta geçmeyecek şekilde kesin.
Soğanları ve sarımsakları soyup halka halka doğrayın. İki yemek kaşığı zeytinyağı ile tavada öldürün. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış iki domatesi ekleyin. Domatesler bıraktığı suyu hafifçe çekip koyulaşana kadar kavurun. Tuz, karabiber, tarçın ve toz şekeri ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. İnce ince doğranmış maydanozları da ekleyip karıştırın.
Tepsiye dizdiğiniz patlıcanların ortalarına kaşık yardımıyla hazırladığınız içten doldurun. Üzerlerine birer adet kızarmış biber ve bir dilim domates yerleştirin. Tavada kalan domatesli suyu tepsinin dibine dökün. Yarım limon suyunu patlıcanların üzerine gezdirip 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder