24 Mayıs 2012 Perşembe

İç Baklalı Enginar

 
Malzemeler:
7 adet enginar (ayıklanmış)
½ kg iç bakla
10-15 adet arpacık soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
2 su bardağı su kaynamış su
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
½ demet dereotu

Ayıklanmış arpacık soğanları zeytinyağında hafifçe kavurun. Kabukları soyulmuş iç baklaları ekleyip 1-2 kez çevirin. Bir tatlı kaşığı unu koyup karıştırın. Limon suyunu,
bir adet kesme şekerini ve kaynamış suyu ekleyin enginarları koyarak tencerenin kapağını kapatıp orta hararetli ateşte enginarlar ve baklalar yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ilave edin. Ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra enginarları servis tabağına alın ve içlerini bakla ile doldurup dereotu ile süsleyin.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder