17 Mayıs 2012 Perşembe

Kıymalı Poğaça (Ekmek Hamurundan)



Malzemeler
3 adet ekmek hamuru (fırından)
1 paket (250 gr) tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurtanın sarısı (üzeri için)
Çörek otu

İçi için:
200 gr kıyma
1 adet ortaboy soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz

Küp küp doğradığınız soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun. Kıymayı ekleyerek karıştırın. Kıyma kavrulunca kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesi ekleyin suyunu çekene kadar pişirin. Salçayı ekleyip karıştırın, tuzunu ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın.

Bir gece önceden fırından aldığınız 3 adet ekmek hamuruna oda sıcaklığındaki tereyağı iyice yedirin ve buzdolabına kaldırın. Ara ara aklınıza geldikçe hamuru dolaptan alıp yoğurun ve tekrar buzdolabına koyun.
Buzdolabından çıkardığınız hamurdan ellerinizi yağlayarak yumurtadan daha küçük parçalar koparın ve elinizde biraz açarak içine hazırladığınız kıymalı içten koyup kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. ½ saat kadar dinlendirdikten sonra 200 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Pişen poğaçaların üzerine bir bez örtün ve soğumaya bırakın.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder