25 Temmuz 2012 Çarşamba

Domates Sosu



Kışın mis gibi domatesle yapılmış bir çorba, makarna veya bir yemek... ne güzel olur değil mi?
Aslında kışlık domates sosunu hazırlamak için en uygun zaman Ağustos sonu gibi.
Ağustos sonuna doğru hem fiyatlar makul düzeye iniyor, hem de domateslerin lezzeti doruğa çıkıyor.
Ben bir kaç kavanoz ön hazırlık yapmak istedim.  Bir kısmını biberli yapıp, menemen malzemesi hazırladım.

Malzemeler
5 kg Domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Yeterince kavanoz ve yeni kapak

Domatesleri yıkayın ve kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Derin bir tencereye alın zeytinyağı ve tuzunu ilave edip ocağa koyun ve kaynatın. Fokur fokur kaynayan domatesleri temiz ve kuru kavanozlara doldurup hemen kapağını sıkıca kapatıp hemen kavanozları ters çevirin ve böylece soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra sızıntı olup olmadığını kontrol ederek, ışık almayan serin bir yerde saklayın.

Aklınızda bulunsun:
- Domatesleri sıcak su dolu kapta bir süre bekletirseniz, kabuklarını soymak daha kolay olacaktır.
- Domates sosunu kullanacağınız zaman kavanoz kapağını açmak için bıçak yardımıyla önce havasını alın.

1 yorum:

  1. Tülin'ciğim bu ne acele:)))Ellerine sağlık arkadaşım,ben de çok yaparım bundan..

    YanıtlaSil