Malzemeler
Hamur
için:
1 yumurta
5 çorba kaşığı şeker
125 gr. Tereyağı
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 kaşık soğuk su (gerekirse)
İçi
için:
3 çorba kaşığı şeker
5-6 Elma
1 çorba kaşığı tarçın
1 avuç iri kıyılmış ceviz
Üzeri
için:
Pudra Şekeri
Elmaların kabuklarını soyup
rendeleyin. 3 kaşık şeker ve 1 kaşık tarçını ekleyip suyunu çekene kadar
pişirin. Ocaktan aldıktan sonra cevizleri ekleyip karıştırın ve soğutun.
Un ve kabartma tozunu eleyip,
ortasını havuz gibi açın ve içinde yumurta ile 5 kaşık şekeri karıştırın. Oda sıcaklığında
yumuşamış tereyağı ekleyin. Yavaş yavaş kenarındaki undan alarak yoğurmaya
başlayın. Eğer hamur toplanmazsa 2 kaşık soğuk su ilave ederek yoğurun.
Hamurun yarısını tart kalıbına
yerleştirin. Elmalı malzemeyi koyun. Hamurun diğer yarısını merdane ile açarak
minik kurabiye kalıpları ile keserek elmalı malzemenin üzerine yerleştirin. 200
derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra tel
süzgeçle pudra şekerini üzerine ince bir tabaka şeklinde eleyin.
Afiyet Olsun!
harika bir görüntü canım.kalıpla süslemeye bayıldım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBEĞENMEZ OLURMUYUM tÜLİN HANIM ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ TARİFİNİZİ YAYINLADIM HOŞCAKALIN
YanıtlaSilMerhaba arkadaşım harika tarifleriniz var ellerinize saglık helede elmalı tart
YanıtlaSilÇok leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar..
NEFİS OLMUŞ HEM GÖRÜNTÜ ŞAHANE HEM LEZZETİ. ELMALI TART SEVMEYEN YOKTUR HERHALDE SEVGİYLE KAL...
YanıtlaSilKlasik elmalı tart, bambaşka bir kimlik kazanmış. Bu halini çok beğendim. Elleriniza sağlık...Çok şık...
YanıtlaSilÇoooook güzel gözküyo..subhanallah.. :)
YanıtlaSil