1 Ekim 2012 Pazartesi

Elmalı Tart



Malzemeler
Hamur için:
1 yumurta
5  çorba kaşığı şeker
125 gr. Tereyağı
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 kaşık soğuk su (gerekirse)
İçi için:
3 çorba kaşığı şeker
5-6 Elma
1 çorba kaşığı tarçın
1 avuç iri kıyılmış ceviz
Üzeri için:
Pudra Şekeri

Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. 3 kaşık şeker ve 1 kaşık tarçını ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra cevizleri ekleyip karıştırın ve soğutun.

Un ve kabartma tozunu eleyip, ortasını havuz gibi açın ve içinde yumurta ile 5 kaşık şekeri karıştırın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ekleyin. Yavaş yavaş kenarındaki undan alarak yoğurmaya başlayın. Eğer hamur toplanmazsa 2 kaşık soğuk su ilave ederek yoğurun.

Hamurun yarısını tart kalıbına yerleştirin. Elmalı malzemeyi koyun. Hamurun diğer yarısını merdane ile açarak minik kurabiye kalıpları ile keserek elmalı malzemenin üzerine yerleştirin. 200 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra tel süzgeçle pudra şekerini üzerine ince bir tabaka şeklinde eleyin.
Afiyet Olsun!

7 yorum:

  1. harika bir görüntü canım.kalıpla süslemeye bayıldım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. BEĞENMEZ OLURMUYUM tÜLİN HANIM ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ TARİFİNİZİ YAYINLADIM HOŞCAKALIN

    YanıtlaSil
  3. Merhaba arkadaşım harika tarifleriniz var ellerinize saglık helede elmalı tart

    YanıtlaSil
  4. Çok leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  5. NEFİS OLMUŞ HEM GÖRÜNTÜ ŞAHANE HEM LEZZETİ. ELMALI TART SEVMEYEN YOKTUR HERHALDE SEVGİYLE KAL...

    YanıtlaSil
  6. Klasik elmalı tart, bambaşka bir kimlik kazanmış. Bu halini çok beğendim. Elleriniza sağlık...Çok şık...

    YanıtlaSil
  7. Çoooook güzel gözküyo..subhanallah.. :)

    YanıtlaSil