Malzemeler
3
Adet Yumurta
1
Çay Bardağı Şeker
3
Yemek Kaşığı Un
1
Su Bardağı Sıvı Yağ
1
Su Bardağı İrmik
1
Su Bardağı Yoğurt
5
Yemek Kaşığı hindistancevizi
2
Paket Kabartma Tozu
1
Paket Vanilya
Şerbeti için;
3 Su Bardağı Şeker
3
Su Bardağı Su
1/2
Limonun suyu
Bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker
eriyinceye kadar sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık
ateşte 5-10 dk. kaynatın, indirmeye yakın limon suyunu ekleyin.
Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın,
yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın, kuru malzemeleri eleyip ekleyin ve
karıştırın. Hindistan cevizini de ekleyip karıştırın. Hazırlayıp, yağladığınız
bir kalıba
175 derece ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız
kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkınca, 3-4 dk. ılınması için bekleyip, keki
tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirin.
Şerbeti çekinceye kadar bekletin. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek
servis yapın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder