Malzemeler
5 adet yufka
3 adet yumurta
½ su bardağı erimiş tereyağı
½ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
İçi
için:
300 gr peynir
3 adet patates
Tuz
Karabiber/Maydanoz
Haşhaş (üzeri için)
Patatesleri haşlayın ve ezin.
İnce ince kıydığınız maydanozları ve ezilmiş peynirleri ekleyip karıştırın.
Karabiberini ve tuzunu ayarlayın.
Diğer tarafta yumurtaları
çırpın. Süt, tereyağı ve sıvıyağı birlikte karıştırıp sos hazırlayın.
Tezgaha serdiğiniz yufkayı
sosla ıslatın ve ikiye katlayın. Önce ortadan ikiye, sonra her parçayı yufkanın
büyüklüğüne göre ikiye ya da üçe bölün.
Yufkanın geniş taraflarına
hazırladığınız patatesli karışımdan koyup sigara böreği şeklinde sarın. Kalan
yufkalarla da aynı işlemi tekrarlayın.
Hazırladığınız börekleri
yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürerek haşhaş
serpin.
200 derecelik önceden
ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun!
çıtır çıtır nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHımm, bir an once deneyip yemek istiyoruz -Ailece - sevgiler...
YanıtlaSil