Malzemeler
Muhallebi
için:
1 kg süt
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 yemek kaşığı buğday
nişastası (tepeleme)
4 yemek kaşığı şeker
---------------
10 adet kuru incir
10 adet kuru kayısı
1 su bardağı kuru sarı üzüm
1 su bardağı iri kıyılmış
ceviz yada fındık ya da badem ya da hepsinden biraz ya da evde ne varsa
½ paket petibör bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
Sütün içine şeker, un ve
buğday nişastasını koyup, ocağa alın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar
karıştıra karıştıra pişirin. Ilınıncaya kadar bekletin ve el blenderi ile
çırpın.
Ayrı bir yerde, geniş bir
kabın içine incir ve kayısıları küçük küçük doğrayın.
Sarı üzümleri ilave edin.
Ceviz, fındık ve bademleri iri iri kıyın, bisküvileri iri iri doğrayın. Tarçın
ve zencefili ekleyerek karıştırın. Bu karışıma hazırlamış olduğunuz
muhallebiden iki çorba kepçesi koyarak bir kez daha karıştırın ve servis
tabağına alın, üzerine kalan muhallebiyi yayın. Üzerini dilediğiniz gibi ceviz
veya kuru yemişlerle süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun!
Çok beğendim,deneyeceğim..Ellerine sağlık Tülin'ciğim..Sevgiler
YanıtlaSil