13 Ekim 2012 Cumartesi

Patatesli Peynirli Börek



Malzemeler
5 adet yufka
3 adet yumurta
½ su bardağı erimiş tereyağı
½ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt

İçi için:
300 gr peynir
3 adet patates
Tuz
Karabiber/Maydanoz

Haşhaş (üzeri için)

Patatesleri haşlayın ve ezin. İnce ince kıydığınız maydanozları ve ezilmiş peynirleri ekleyip karıştırın. Karabiberini ve tuzunu ayarlayın.

Diğer tarafta yumurtaları çırpın. Süt, tereyağı ve sıvıyağı birlikte karıştırıp sos hazırlayın.
Tezgaha serdiğiniz yufkayı sosla ıslatın ve ikiye katlayın. Önce ortadan ikiye, sonra her parçayı yufkanın büyüklüğüne göre ikiye ya da üçe bölün.  
Yufkanın geniş taraflarına hazırladığınız patatesli karışımdan koyup sigara böreği şeklinde sarın. Kalan yufkalarla da aynı işlemi tekrarlayın.
Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürerek haşhaş serpin.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun!

2 yorum:

  1. çıtır çıtır nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Hımm, bir an once deneyip yemek istiyoruz -Ailece - sevgiler...

    YanıtlaSil