9 Temmuz 2013 Salı

Yalancı Krem Karamel

Hepinize hayırlı Ramazan’lar diliyorum.

Tatlılar Ramazan ayının vazgeçilmezi.
Ramazan, son yıllarda yaz sıcaklarına denk geldiği için bence ağır şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edin. İşte Soğuk soğuk ferahlatıcı bir tatlı sizlere. 
Ben bu tatlıyı sevgili Şefika’nın tarifiyle yaptım ve kek kalıbına döküp keserek servis yaptım. İsterseniz tek tek küçük kaplarda da yapabilirsiniz.


Malzemeler
Karamel için
10 yemek kaşığı şeker

Krema için
125 gr margarin
1 lt. Süt
3 çay bardağı toz şeker
2/3 çay bardağı nişasta
2/3 çay bardağı pirinç unu
2/3 çay bardağı un
1 paket vanilya

Kalın tabanlı bir tencerenin içine şekeri koyarak kısık ateşte eritip karamel haline getirin ve kalıba dökün.
Diğer tarafta margarin hariç tüm krema malzemesini tencereye alıp orta hararetli ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 
Ocaktan aldıktan sonra margarini ilave edip 10-15 dakika mikserle çırpıp karamelin üzerine dökün.
Soğuduktan sonra buzdolabında tercihen 5-6 saat bekletip, servis tabağına ters çevirerek servis yapın.

Afiyet Olsun.

1 yorum:

  1. bu akşam yapasım geldi=)
    çok güzel gözüküyor :)) ellerine sağlık

    YanıtlaSil