Malzemeler
6 adet yufka
2 kutu krema
Üzeri
için
1 kase soğuk su
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu
İçi
için:
½ kg kıyma
1 adet kuru soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet kapya biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
½ demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Öncelikle böreğin içini hazırlayalım; Yemeklik doğradığınız soğanı ½ çay bardağı zeytinyağı ile hafifçe kavurun.
Kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Küp küp doğradığınız kapya biberleri
ve kabuğunu soyarak doğradığınız domatesleri ilave edip suyunu çekene kadar
pişirin. Daha sonra salçayı tuzunu ve karabiberini ilave ederek bir iki dakika
sonra ocaktan alın. Ayıklayıp yıkadığınız ve ince ince kıydığınız maydanozları
da ekledikten sonra soğumasını bekleyin.
Tezgaha serdiğiniz yufkaya fırça
yardımıyla krema sürüp yufkayı ikiye katlayın. Yarım daire şeklini alan
yufkanın bu yüzüne de krema sürüp dörde bölün. Elde ettiğiniz üçgen şeklindeki
kremalı yufka parçalarının geniş olan kısmına hazırladığınız iç malzemesinden bir kaşık
koyarak sarın ve top şeklini alması için avucunuzun içinde sıkın. Yufkaların
hepsini bu şekilde hazırlayıp buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
Pişireceğiniz zaman sırasıyla bir kase
soğuk su, ayrı bir kasede çırpılmış iki yumurta ve yine ayrı bir tabakta galeta
ununu tezgaha hazırlayın. Top börekleri önce suya batırıp hafifçe sıkın,
çırpılmış yumurtaya batırıp çıkartın ve son olarak galeta ununa buladığınız
börekleri yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek önceden ısıtılmış
fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun!
Not: Bu defa kıymalı yaptım. Ama böreği daha önce ıspanaklı olarak da denemiştim. Ayrıca yufkaya sürülen krema yerine yağ-su veya yağ-süt karışımı sürerekte yapabilirsiniz. Hepsi güzel oluyor, tercih sizin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder