Malzemeler
1 adet tavuk göğsü + 1 adet kemiksiz but
2 su bardağı arpa şehriye
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 adet kapya biber
Kuru domates
Nane
Dereotu
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Sosu
Zeytinyağı
Limon
Hardal
Tavuk etlerini küçük küçük doğrayıp bir
tencereye alın. Suyunu salıp tekrar çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
Suyunu çektikten sonra üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirerek karıştırın ve
etlerin kızarmasını sağlayın.
Diğer bir tencerede ½ çay bardağı
zeytinyağı ile şehriyeleri rengi dönene kadar kavurun. Üzerine küp küp
doğradığınız kapya biberleri, küp küp doğradığınız kuru domatesleri,
sotelediğiniz tavuk etlerini, tuzunu ve baharatını koyup 3 bardak sıcak su
ekleyerek karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar
kısık ateşte pişirin. (Arada şehriyenin pişip pişmediğini kontrol etmekte fayda
var. Eğer size çok diri geliyorsa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.)
Ocaktan aldıktan sonra demlenmesi için kapağı kapalı olarak bekletin.
Bu arada, maydanoz, dereotu ve naneleri
yıkayıp kurutarak ince ince kıyın. Küçük bir kavanoza zeytinyağ, limon ve hardal koyup sos hazırlayın.
Servis yapmadan önce demlenmiş şehriyeleri yeşillikler ve hazırladığınız sosla iyice harmanlayın.
Afiyet olsun.
Süper bir tarif, eline sağlık Tülincim.
YanıtlaSil