4 Kasım 2013 Pazartesi

Tavuklu Arpa Şehriye Salatası


Malzemeler
1 adet tavuk göğsü + 1 adet kemiksiz but
2 su bardağı arpa şehriye
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 adet kapya biber
Kuru domates
Nane
Dereotu
Maydanoz
Tuz
Karabiber

Sosu
Zeytinyağı
Limon
Hardal

Tavuk etlerini küçük küçük doğrayıp bir tencereye alın. Suyunu salıp tekrar çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Suyunu çektikten sonra üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirerek karıştırın ve etlerin kızarmasını sağlayın.
Diğer bir tencerede ½ çay bardağı zeytinyağı ile şehriyeleri rengi dönene kadar kavurun. Üzerine küp küp doğradığınız kapya biberleri, küp küp doğradığınız kuru domatesleri, sotelediğiniz tavuk etlerini, tuzunu ve baharatını koyup 3 bardak sıcak su ekleyerek karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. (Arada şehriyenin pişip pişmediğini kontrol etmekte fayda var. Eğer size çok diri geliyorsa biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.) Ocaktan aldıktan sonra demlenmesi için kapağı kapalı olarak bekletin.
Bu arada, maydanoz, dereotu ve naneleri yıkayıp kurutarak ince ince kıyın. Küçük bir kavanoza zeytinyağ, limon ve hardal koyup sos hazırlayın. 
Servis yapmadan önce demlenmiş şehriyeleri yeşillikler ve hazırladığınız sosla iyice harmanlayın.

Afiyet olsun.

1 yorum: