Yağ
yok! Un yok! Ama nefis...
Tarif;
çoğu yemek blogger’larının tanıdığı Sefa Sabırlı’dan, yapması benden...
Malzemeler
300
gr toz fındık
250
gr pudra şekeri (200 gr’ı hamur, 50 gr’ı üzeri için)
2
adet yumurtanın beyazı
20
gr. Kakao
1
çay kaşığı vanilya (isteğe bağlı)
1
çorba kaşığı nişasta
1
paket kabartma tozu
Pudra
şekerinin göz kararı 50 gramını daha sonra kullanmak üzere ayırın ve 200 gr pudra
şekeri, toz fındık, kakao, nişasta, kabartma tozu, arzu ederseniz vanilyayı oda
sıcaklığındaki yumurta beyazı ile yoğurup hamur yapın. Hazırladığınız hamuru 20
dakika dinlendirin.
Dinlenmiş
hamurdan küçük küçük yuvarlaklar yapıp, bir tepsiye koyduğunuz pudra şekerine
bulayın (aynen ekşili
köfte yapar gibi) ve fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin.
170
derece önceden ısıtılmış fırında sadece 12 dakika pişirin. Fırından
çıkardığınız kurabiyelerin ılınmasını bekledikten sonra servis tabağına alın.
Afiyet
olsun!
Elinize sağlık yemelere doyamadığım bir kurabiye..Yalnız sizin tarif biraz daha değişikmiş sevgilerimle..
YanıtlaSil