29 Ocak 2014 Çarşamba

Çatlak Kurabiye

Yağ yok! Un yok! Ama nefis...
Tarif; çoğu yemek blogger’larının tanıdığı Sefa Sabırlı’dan, yapması benden...


Malzemeler
300 gr toz fındık
250 gr pudra şekeri (200 gr’ı hamur, 50 gr’ı üzeri için)
2 adet yumurtanın beyazı
20 gr. Kakao
1 çay kaşığı vanilya (isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu

Pudra şekerinin göz kararı 50 gramını daha sonra kullanmak üzere ayırın ve 200 gr pudra şekeri, toz fındık, kakao, nişasta, kabartma tozu, arzu ederseniz vanilyayı oda sıcaklığındaki yumurta beyazı ile yoğurup hamur yapın. Hazırladığınız hamuru 20 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamurdan küçük küçük yuvarlaklar yapıp, bir tepsiye koyduğunuz pudra şekerine bulayın (aynen ekşili köfte yapar gibi) ve fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin.
170 derece önceden ısıtılmış fırında sadece 12 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin ılınmasını bekledikten sonra servis tabağına alın.

Afiyet olsun!

1 yorum:

  1. Elinize sağlık yemelere doyamadığım bir kurabiye..Yalnız sizin tarif biraz daha değişikmiş sevgilerimle..

    YanıtlaSil