25 Mart 2014 Salı

Bumerang Deneyim Günleri 2

Bugün, Bumerang Deneyim günleri için Kalamış Dialog Anlatım İletişim Merkezi’ne gidiyorum.

10 şanslı blogger’lardan biri olarak davet edildiğim workshop’un konusu “Yaratıcılık”.
Hocamız, Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Metin Yavuzoğlu. Bunlardan başka konu hakkında hiç bir bilgim yok.

Benim katıldığım 2.Bumerang workshop’u. Ali Poyrazoğlu ile “fark” yarattıktan sonra “yaratıcı” olmak için yola koyuldum.

Ajans'tan çıktım, Nişantaşı’ndan Beşiktaş’a koşar adımlarla iniyorum. 13.15 vapuruna yetişmem lazım.
Dik yokuşun başındaki; her akşam giderken gözüme takılan, camında çiçekler dolu evin hanımı ile ilk kez göz göze geldik. Çiçeklerini suluyordu. Biraz ileride inşaatta çalışan işçilerden biri olduğunu tahmin ettiğim bir adam sokaktaki kediye yemek veriyor, köşeyi dönüyorum, kuaförde çalışan kızlar kapı önünde sohbete dalmışlar. Akşam saatleri kadar hareketli olan Akaretler..... derken vapurdayım.
Her akşam bindiğim Beşiktaş – Kadıköy vapuru da bu defa farklı geldi bana. Öncelikle ara saat olduğu için daha sakin. Güne gittiklerini düşündüğüm süslü hanımlar ve daha çok öğrenciler var bu saatte... bayağı değişik geldi. Değişmeyen tek şey; önce vapurda enstrüman çalıp şarkı söyleyen gençler, onların arkasından gelen “bu nane çok şahane – bulamazsın bahane – at ağzına tane tane” dizeleriyle nane şekeri satan amca... Hava çok güzel, vapurdan muhteşem İstanbul manzarası izleyerek Kadıköy’deyim. Sarı dolmuş beni Kalamış Dialog Merkezi’nin önünde indirdi.

Bumerang Ekibi sevgili Ahmet Erten ve Hilal Meriç’in de katılımıyla önceden tanıdığım, aşina olduğum ve yeni tanıştığım blogger arkadaşlarla;  kişinin ifade becerilerini güçlendiren, dramatik çalışmalar, doğaçlama ve drama yoluyla  özgüvenini ve yaratıcılığı geliştiren muhteşem çalışmalara başladık.

Hocamız Sevgili Metin Yavuzoğlu’ndan notlar...


  •  Hayal gücünüzü kullanın, çocukluğunuzda olduğu gibi...

  • Onaylanma kaygısından kurtulun.
  • Geçmişe çok takılmayın.
  • Anı yaşayın, hayatı ıskalamayın.
  • Farkındalığınızı arttırın... Farkındalık; Yargısız bir şekilde şimdiki ana odaklanabilmek amacıyla, dikkatinizi toplayabilmektir diyor John Kabat-Zinn. (Bu sözü başka bir yerden aldım.Konuyla ilgili güzel bir özet değil mi?)



  •  Konuşmak kadar dinlemekte çok önemli. İyi bir dinleyici olun.

  


Tüm katılımcılar mutlu bir şekilde vedalaşıp ayrıldı merkezden. Evime yürüyerek giderken yaptıklarımızı geçirdim aklımdan, kimi zaman kendi kendime gülerek.


Teşekkürler Metin Bey, Hilal Hanım, Ahmet Bey ve arkadaşlar...

3 yorum:

  1. Anı yaşamışsınız, okurken ben de yaşadım tekrar, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Tülin hanım elinize sağlık, tüm arkadaşlar çok güzel ifade etmişler, her birini okudukça günü tekrar yaşadım. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Bumerang'a aferin :)) Güzel şeyler yapıyorlar. Yararlanmanıza sevindim. Sevgiler...

    YanıtlaSil