YoğurtTavsiyem Eker Yoğurt
4’lü amabalaj çünkü çok pratik.
Yoğurdun
faydaları ve evde yoğurt yapımı ile ilgili yazılarımı okuduysanız
biliyorsunuz... Öncelikle güvenilir süt bulma çabaları, ardından evde yoğurt
yapma serüvenim.
Sonra da arkadaşım Füsun’un tavsiyesi ile porsiyonluk
yoğurt yapma fikri.
Hala bu şekilde yoğurt yapmaya devam ediyorum. Ailecek
çok seviyoruz ve artık eskisinden daha çok yoğurt tüketiyoruz.
Aslında ilk yoğurt yapmaya oğlumun ek gıdaya
geçmesiyle başladı. Doktorumuz kesinlikle her gün taze olarak evde yapmamı
önerdi.
Eeee bundan şaka maka 25 yıl önce... Yani ben bu
konuda oldukça acemiydim.
Annemden – anneannemden gördüğüm kadarıyla her akşam
Yiğit’i uyuttuktan sonra küçük bir kavanozda yoğurt yapmaya çalışıyordum. Bir tutuyor,
bir tutmuyor. Tutmadığı gün menüde yoğurt olamıyor ama içime dert oluyor.
Nerede hata yaptığımı anlamak için yılmadan denemeye devam ettim... Tabii o
yıllarda internet yok.
Ve herhalde el alışkanlığı kazanıyorum artık her gün
taze yoğurt yapabilmenin, çocuğuma taze ev yoğurdu yedirmenin mutluğu ve iç
huzurunu yaşıyorum.
Derken, yıllar yılları kovalıyor. Günlük koşturma
içinde ve İstanbul’da güvenilir açık süt bulunamama kaygısıyla bu iş zaman
zaman aksatılıyor. Bazen yoğurt yapılıyor, çoğu zaman da hazır alınıyor.
Ama son birkaç yıldır bakıyorum İstanbul’da sokak sütçüleri
çoğaldı ve çoğu marketler, şarküteriler haftanın belli günlerinde civar köylerden
süt getirtmeye ve dolayısıyla bir çok evde hamarat hanımlar hazır yoğurtların
katkılı olduğu kaygısıyla yoğurtlarını kendileri yapmaya başladılar yani
başladık. Ben de onlar gibi hala da yapıyorum.
Ve küçük cam kaplarda
porsiyonluk yapıyorum derken...
Şimdi Eker de benim gibi porsiyonluk yoğurt yapmış...
Sadece ihtiyacınız kadar kullanıyorsunuz. Açılmayan paketler havayla ortamdaki
bakterilerle temas etmiyor. Kaşıklanmadığı için sulanmıyor.
Ama bundan daha önemlisi;
-
Eker yoğurtta katkı maddesi yok. Zaten yoğurdun içine
katkı maddesi koymak yasal bir suçmuş.
-
Uygun koşullarda toplanan, taşınan sağlıklı ve temiz
sütten yapılıyor.
-
El değmeden, temiz makinalarda sağlıklı maya ile
mayalanır.
-
Sıcaklığı internet üzerinden takip edilen, özel
soğutuculu araçlar ile marketlere ve bakkallara dağıtımı yapılır. Böylece son
kullanma tarihine kadar tazeliğini muhazafa ediyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder