Malzemeler
5 adet yumurta
Tahminen yumurtaların üzerini örtecek
kadar su
Tuz
Sosu için
250 gr Eker yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
Yumurtaların üzerini örtecek kadar su
doldurduğunuz yayvan tencereyi ocağa
alın.
Suyun kaynamasına yakın, (Annemin deyimi
ile karıncalanınca) yani kabarcıklar oluşmaya başladığı zaman ocağın altını
kısın ve yumurtaları, sarılarının dağılmamasına dikkat ederek, yavaşça suya olabildiğince
yakın olarak kırın. Tencerenin kapağını hafifçe kapatıp, yumurta beyazların
pişmesini ama sarılarının rafadan kalmasını sağlayın. Tahminen 3-4 dakika
yeterlidir.
Pişen yumurtaları dikkatlice kevgirle
sudan alın ve servis tabağına koyun.
Tuzunu ayarlayarak hazırladığınız
sarımsaklı yoğurdu yumurtaların üzerine gezdirin. Sıvıyağda kızdırdığınız
kırmızı biberi de üzerine döküp servis yapın.
Afiyet olsun!
Elinize Sağlık! Eker yoğurt ile yemekler ayrı bir lezzetli değil mi?:)
YanıtlaSilÇılbır'ı ben de çok severim ama biz nedense sadece ilkbaharda pişiririz :) Afiyet olsun...
YanıtlaSil