4 Temmuz 2014 Cuma

Çılbır


Malzemeler
5 adet yumurta
Tahminen yumurtaların üzerini örtecek kadar su
Tuz

Sosu için
250 gr Eker yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
5-6 yemek kaşığı sıvıyağ

Yumurtaların üzerini örtecek kadar su doldurduğunuz  yayvan tencereyi ocağa alın.
Suyun kaynamasına yakın, (Annemin deyimi ile karıncalanınca) yani kabarcıklar oluşmaya başladığı zaman ocağın altını kısın ve yumurtaları, sarılarının dağılmamasına dikkat ederek, yavaşça suya olabildiğince yakın olarak kırın. Tencerenin kapağını hafifçe kapatıp, yumurta beyazların pişmesini ama sarılarının rafadan kalmasını sağlayın. Tahminen 3-4 dakika yeterlidir.
Pişen yumurtaları dikkatlice kevgirle sudan alın ve servis tabağına koyun.
Tuzunu ayarlayarak hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu yumurtaların üzerine gezdirin. Sıvıyağda kızdırdığınız kırmızı biberi de üzerine döküp servis yapın.

Afiyet olsun!

2 yorum:

  1. Elinize Sağlık! Eker yoğurt ile yemekler ayrı bir lezzetli değil mi?:)

    YanıtlaSil
  2. Çılbır'ı ben de çok severim ama biz nedense sadece ilkbaharda pişiririz :) Afiyet olsun...

    YanıtlaSil